Revista Impact Strategic
Revista Impact strategic (Strategic Impact) este publicaţia ştiinţifică trimestrială a CSSAS cu acces liber, editată în limba română, din anul 2001, şi în limba engleză, din anul 2005. Începând cu numărul 1/2023, revista este publicată exclusiv în limba engleză.
Revista publică analize, sinteze şi evaluări de nivel strategic, dar şi puncte de vedere în care este examinat impactul în domeniul apărării şi securităţii al dinamicii acţiunilor pe plan naţional, regional şi global ce se încadrează în următoarea arie tematică: ştiinţe politice; relaţii internaţionale; geopolitică, geoeconomie şi geostrategie; sfera politico-militară; organizaţii internaţionale - cu accent pe NATO şi UE; societate informaţională şi securitate cibernetică; studii de intelligence şi istorie militară.
Strategic Impact numără între colaboratorii săi personalităţi de marcă din domeniul cercetării ştiinţifice şi învăţământului superior militar şi civil, naţional şi internaţional, din structurile Ministerului Apărării Naţionale, Statul Major al Apărării, statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, unităţi militare şi alte instituţii ale statului, organizaţii non-guvernamentale, companii etc.
Revista are statutul de publicaţie cu prestigiu recunoscut din domeniul ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, conform evaluării Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi este indexată în baze de date internaţionale.
Strategic Impact
ISSN print: 1841-5784, e-ISSN: 1842-9904, ISSN-L: 1841-5784
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Website: https://strategicimpact.unap.ro
Contact
Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate
Şos. Panduri, nr. 68-72, sector 5, 050662, Bucureşti, România
Telefon: 021.319.56.49, Fax: 021.319.57.80
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Site: https://cssas.unap.ro
Facebook: Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate
Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate (CSSAS)
Cu aproape două decenii şi jumătate de experienţă, Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate (CSSAS) are un profil particular în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, constituind structura specializată în realizarea cercetării ştiinţifice fundamentale în domeniul apărării şi securităţii naţionale.
Înfiinţat prin Ordinul ministrului apărării naţionale M.S. 138 din 31.10.2000 şi denumit iniţial Centrul de Studii Strategice de Securitate, CSSAS a trecut din subordinea Statului Major General în cea a Academiei de Înalte Studii Militare (AISM), în baza Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr. 61 din 17.07.2002. Ulterior, în septembrie 2003, actuala denumire a Centrului a fost adoptată odată cu schimbarea titulaturii AISM în Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.
CSSAS îşi propune să răspundă provocărilor strategice ale mediului de securitate contemporan prin dezvoltarea, implementarea şi diseminarea rezultatelor cercetării ştiinţifice, prezenţa activă pe scena naţională şi internaţională a cercetării, dar şi prin implicarea în procesul educaţional din cadrul Universităţii şi furnizarea de expertiză şi servicii specifice instituţiilor şi organizaţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii.
Misiunea Centrului este subscrisă scopului mai larg al Universităţii - de a deveni cel mai important pol de cunoaştere şi expertiză ştiinţifică în domeniul ştiinţă militară, securitate şi apărare din România, cu recunoaştere internaţională -, acest lucru nefiind posibil fără un instrument de trasare a liniilor directoare de evoluţie a componentelor specifice. Din această perspectivă, CSSAS reprezintă, fără îndoială, avangarda cercetării ştiinţifice în domeniu, având deja o tradiţie şi prestigiu recunoscute în ţară şi străinătate, promovând activităţi şi un portofoliu impresionant de lucrări de înaltă ţinută ştiinţifică.
• Elaborarea de expertize pentru instituţiile politico-militare din România.
• Fundamentarea bazei teoretice a locului şi funcţiilor componentei militare în principalele documente strategice de planificare.
• Investigarea schimbărilor ce intervin în evoluţia mediului strategic militar cu influenţă asupra intereselor naţionale.
• Explorarea rolului Forţelor Armate în viitorul mediu operaţional.
• Studierea fenomenelor din interiorul societăţii româneşti cu impact asupra domeniului militar.
• Dezvoltarea cooperării cu institute de cercetare militare şi civile, alte structuri guvernamentale şi nonguvernamentale, din ţară şi străinătate.
• Promovarea culturii strategice şi de securitate în societatea românească.
• Sprijinirea formării profesionale la nivel strategic în cadrul Universităţii prin integrarea rezultatelor cercetării ştiinţifice în procesul educaţional.